Home»Wereld Prematurendag

Wereld Prematurendag

Een premature baby helpen opgroeien in goede omstandigheden: dat is de uitdaging die we elke dag aangaan!

Wat is Wereld Prematurendag?

Het is een dag die in het leven geroepen is door onze partner – de European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI, http://www.efcni.org/). Op 17 november staat de wereld van de neonatologie centraal: alle aandacht wordt gevestigd op onderzoeken, behandelingen en ondersteuning die nodig zijn om de problematieken die vroeggeboorte met zich kunnen meebrengen aan te pakken. Om ervoor te zorgen dat elke vroeggeborene een eerlijke kans krijgt, is het van essentieel belang dat verschillende instanties met hun verschillende achtergrond met elkaar samenwerken.

Wat is EFCNI?

De EFCNI is de eerste Pan-Europese organisatie en netwerk dat de belangen van prematuren, pasgeborenen en hun families vertegenwoordigt. EFCNI brengt ouders, zorgprofessionals, wetenschappers en bedrijven samen die allen hetzelfde doel hebben; het verbeteren van de gezondheid van prematuren en pasgeborenen op lange termijn.

Onze gezamenlijke waarden

Vygon’s partnerschap met EFCNI is gebaseerd op onze gedeelde waarden. Vygon waardeert het leven van elke patiënt en in het bijzonder die van de prematuren. Dit is de reden waarom Vygon besloten heeft om samen te werken met EFCNI teneinde de zorg van premature baby’s te verbeteren.

 

Lees ook: