Home»Vygon»Vygon News

Vygon News

1. Vygon investeert meer dan € 7 miljoen in de opening van 10e fabriek

Eind maart kondigde Vygon de ingebruikname van een nieuwe productie-eenheid in Paredes, een stad ten noordoosten van Porto (Portugal), aan. Deze fabriek werd tussen januari 2015 en november 2015 gebouwd voor een bedrag van € 7,1 miljoen en is operationeel sinds eind 2015.

De site, met een oppervlakte van 25 000 m2, zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de productie van Qimono; een reeks innovatieve medische hulpmiddelen voor oncologie. De komende vijf jaar wil Vygon meer dan 120 banen in de regio creëren.

Lees het persbericht voor meer informatie.

 

2. Samenwerkingsverband met EFCNI

Vygon heeft een samenwerkingsverband gesloten met de European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI). Net als Vygon, wil de stichting premature baby’s helpen opgroeien in goede omstandigheden en hun de beste start in het leven bieden.

EFCNI is de eerste pan-Europese organisatie die de belangen van prematuurtjes, pasgeborenen en hun families vertegenwoordigt. Ze verenigt ouderorganisaties, medische deskundigen, bedrijven en beleidsmakers om samen, de zorg en behandeling van te vroeg geboren kinderen te verbeteren, maar ook om hun belangen en die van hun families te behartigen.

3. Vygon Groep koopt Perouse Medical

Vygon kondigt op 6 juli de aankoop van Perouse Medical aan; een Frans bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerp, de productie en de commercialisering van:

  • Cardiovasculaire medische hulpmiddelen: stents, vasculaire transplantaten en patches, hemostatische kleppen, angiografische spuiten, verbruiksartikelen voor het injecteren van contrastmiddelen bij gebruik van scanners en MRI, etc.
  • Vasculaire hulpmiddelen voor langdurig gebruik: implanteerbare poortkatheters, PICC, Huber naalden, etc.

 

polyperf-582009-detopm_im_bandeau_1_0polysite_b

 

Lees het persbericht

 

4. Curie-Cancer en Vygon ondertekenen samenwerkingsovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van innovatief medisch materiaal

In het kader van deze samenwerking zullen Curie-Cancer en Vygon katheters en implanteerbare poorten ontwikkelen die resistenter zijn tegen ziekenhuisinfecties.

Lees het persbericht »