Le catalogue n'est pas correctement configuré et ne peut pas être lancer.

Midline - Herhaalde puncties vermijden - Vygon Belgique
Home»Midline – Herhaalde puncties vermijden

Midline – Herhaalde puncties vermijden

De Midline-katheter is een lange veneuze perifere katheter die in een perifere ader van de arm wordt ingebracht (koningsader, cefalische ader of brachiale ader).

Deze katheter is bedoeld voor patiënten met zwakke aders en/of patiënten die een niet-agressieve intraveneuze therapie nodig hebben (osmolariteit < 500 m0sm/l/pH tussen 5 en 9) van gemiddelde en/of lange duur zoals antibiotica, pijnstillers …

Doordat de toegang tot de aders gedurende de hele therapie stabiel blijft, worden herhaalde puncties vermeden1, waardoor het comfort voor de patiënt en de gebruiker stijgt en het risico op adertrauma’s daalt. Bovendien maakt dit type katheters het bij sommige indicaties mogelijk om de behandeling thuis voort te zetten.

 

In het Vygon-gamma zijn er twee types Midline-katheters verkrijgbaar:

  • « Lifecath Midline » (> 30 dagen)
  • « Smartmidline » (< 30 dagen).

 

Lifecath Midline

Lifecath Midline

De ‘Lifecath Midline’ is een perifere veneuze katheter van 20 tot 25 cm lang, verkrijgbaar als monolumen- en dubellumenversie. Deze katheter kan langer dan 30 dagen ingebracht blijven.

 

 

 

 

 

 

 

De ‘Smartmidline’ is een perifere veneuze monolumen-katheter van 4 tot 25 cm lang (de lengte varieert naargelang van de diameter), die wordt ingebracht met de Seldinger-techniek. Deze katheter kan maximaal 29 dagen ingebracht blijven.

 

Indien uw therapie centraal moet worden toegediend, kan de PICC-katheter een mogelijk alternatief zijn.
De PICC-katheter is een lange centrale veneuze katheter die in een perifere ader van de arm wordt ingebracht (koningsader, cefalische ader of brachiale ader)… meer lezen

Wenst u meer informatie?

¹ Journal of Infusion Nursing; Volume 34; Number 1S; January/February 2011; S37&S38.