Nieuws

NRFit™ connectie: Een nieuwe ISO veiligheidsnorm voor spinale anesthesie…

De behoefte om over te schakelen op hulpmiddelen met een veiligere neuraxiale connectie wordt       sinds lange tijd erkend.

Bij Vygon dragen wij de ontwikkeling van producten die zijn afgestemd op veilig werken hoog in het vaandel en kunnen wij een «non-luer» alternatief aanbieden om risico’s, zoals misconnecties van medicatie, te voorkomen.

Het assortiment aan naalden, spuiten en accessoires dat weldra beschikbaar is onder de benaming           Neurafit®, is volledig conform de richtlijn ISO 80369-6 voor gebruik in neuraxiale toepassingen.

Hoewel de ISO norm niet wettelijk verplicht is, zorgt de toepassing ervan dat zowel het ziekenhuispersoneel als de patiënten beschermd worden.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met: customerbe@vygon.com of 02/706 09 50Volg Vygon op Facebook

Vygon is meer dan alleen maar een bedrijf dat medische hulpmiddelen verkoopt. Alleen tonen we dat niet vaak genoeg. Om daar verandering in te brengen hebben we een Facebookprofiel aangemaakt. Voel je vrij om ons te volgen :)Vygon lanceert safe-enteral.com

Enterale voeding: Op 25 april lanceerde Vygon safe-enteral.com; een website die volledig in het teken staat van veilig enteraal voeden. Op deze website kan u terecht voor meer informatie over ons Nutrifit® gamma, Enfit™, ISO 80369, …

Vygon wil het medisch personeel bewustmaken van de voordelen van de nieuwe enterale standaardconnector, maar wil tegelijk ook wijzen op de potentiële risico’s van het gebruik van de connector bij premature baby’s.

Lees het persberichtVygon Benelux op LinkedIn

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste trends, evoluties, recente publicaties,… in de healthcare sector?

Volg ons dan op de Vygon Benelux LinkedIn pagina!Vygon investeert meer dan € 7 miljoen in de opening van 10e fabriek

Eind maart kondigde Vygon de ingebruikname van een nieuwe productie-eenheid in Paredes, een stad ten noordoosten van Porto (Portugal), aan. Deze fabriek werd tussen januari 2015 en november 2015 gebouwd voor een bedrag van € 7,1 miljoen en is operationeel sinds eind 2015.

De site, met een oppervlakte van 25 000 m2, zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de productie van Qimono; een reeks innovatieve medische hulpmiddelen voor oncologie. De komende vijf jaar wil Vygon meer dan 120 banen in de regio creëren.

Lees het persbericht voor meer informatie.Derma+Flex®: uitstekend alternatief voor de traditionele manieren van wondsluiting

Derma+Flex® is een chirurgische huidlijm die ontwikkeld werd om (snij)wonden op een eenvoudige en huidvriendelijke manier te sluiten.

Dankzij de twee applicatoren (een spons en een pipet) die worden meegeleverd in elke verpakking is deze huidlijm erg gemakkelijk in gebruik en uiterst geschikt voor het sluiten van wonden op moeilijk bereikbare plaatsen.

Bovendien zijn hechtdraden en nietjes overbodig waardoor Derma+Flex® een uitstekend en pijnloos alternatief voor de traditionele manieren van wondsluiting is.

Klik hier voor meer informatie over het product.Nieuw in het gamma: Beschermhoezen materniteit

Bevallingsballen en positioneringskussens gaan in ziekenhuizen vaak van patiënt naar patiënt.

Het desinfecteren van zo’n herbruikbare materialen is niet gemakkelijk. De patiënt loopt dus een aanzienlijke kans op kruisbesmetting.

Om dat te vermijden, kan u gebruik maken van een beschermhoes voor éénmalig gebruik. Vygon heeft zowel een beschermhoes voor een bevallingsbal als voor een positioneringskussen in haar assortiment.

Kom meer te weten over deze producten.Samenwerkingsverband met EFCNI

Vygon heeft een samenwerkingsverband gesloten met de European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI). Net als Vygon, wil de stichting premature baby’s helpen opgroeien in goede omstandigheden en hun de beste start in het leven bieden.

EFCNI is de eerste pan-Europese organisatie die de belangen van prematuurtjes, pasgeborenen en hun families vertegenwoordigt. Ze verenigt ouderorganisaties, medische deskundigen, bedrijven en beleidsmakers om samen, de zorg en behandeling van te vroeg geboren kinderen te verbeteren, maar ook om hun belangen en die van hun families te behartigen.Vygon Groep koopt Perouse Medical

Vygon kondigt op 6 juli de aankoop van Perouse Medical aan; een Frans bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerp, de productie en de commercialisering van:

  • Cardiovasculaire medische hulpmiddelen: stents, vasculaire transplantaten en patches, hemostatische kleppen, angiografische spuiten, verbruiksartikelen voor het injecteren van contrastmiddelen bij gebruik van scanners en MRI, etc.
  • Vasculaire hulpmiddelen voor langdurig gebruik: implanteerbare poortkatheters, PICC, Huber naalden, etc.

polyperf-582009-deto pm_im_bandeau_1_0 polysite_b

Lees het persbericht

 Vygon verheugd met overname van Medwin

Vygon, specialist op het gebied van single-use medical devices, heeft Medwin, een Frans bedrijf gespecialiseerd in enterale voedingspompen en gerelateerde accessoires, overgenomen.

Het doel van deze overname is om Vygon’s aanbod van voedingspompen en toebehoren verder uit te breiden en te verstevigen. Hierdoor staat Vygon nog sterker in de markt en zal het haar klanten een nog betere service verlenen.

Medwin heeft 15 jaar ervaring in de productie van enterale voedingspompen en is een erkende speler op de markt. Haar productaanbod bevat o.a. een reeks van compacte, stille en gemakkelijk te activeren pompen voor ambulant en stationair gebruik.

Het bedrijf is gevestigd in Montpellier en behaalde in 2013 een omzet van 2,6 miljoen euro. De 20 werknemers die het bedrijf telt, worden allemaal opgenomen in de Vygon Groep.

We zijn zeer verheugd met deze overname. Bovendien is ze volledig in lijn met Vygon’s toewijding naar externe groei.” stelt Stéphane Regnault, CEO van Vygon Frankrijk.

De overname van Medwin zorgt ervoor dat Vygon een uitgebreider en verbeterd aanbod van enterale voedingsproducten kan aanbieden én haar positie in de internationale markt kan versterken.